Hoofdborden
15 december 2017
Betere nachtrust? Zorg voor een goed matras!
Een goed matras, maar ook een goede bedbodem zijn essentieel voor een goede nachtrust en voor jouw lichaam.
Een goede en juiste ondersteuning
Het matras en de bedbodem zijn twee basiselementen van je bed die ervoor moeten zorgen dat jij goed ligt. Slapen is goed voor onze gezondheid, dus het is van groot belang dat wij het optimale uit onze nachtrust halen. Klachten horen daar niet bij. Het is erg belangrijk dat een matras jouw de juiste ondersteuning biedt. Overdag ben je bij bewustzijn en heb je zelf door als je in elkaar gezakt zit of voorover loopt. Dit kun je corrigeren. Tijdens je slaap heb je daar geen invloed op en wordt deze taak overgedragen aan het matras. Een matras moet jouw houding corrigeren en rekening houden met jouw lichaam. Een goed matras geeft tegendruk op de punten waar het nodig is en veert iets mee bij jouw schouders en heupen. Op deze manier ligt jouw ruggenwervel in een natuurlijke houding en dat is erg belangrijk. De ruggenwervel moet dus liggen als op afbeelding 3 hieronder.
Het beste matras?
Helaas bestaat er niet zoiets als het beste matras. Dat verschilt namelijk per persoon. We hebben allemaal andere voorkeuren, een ander lichaam en een andere lengte. Wat voor iemand van vijftig kilo een geweldig matras is, zal voor iemand van negentig kilo een drama zijn. Een matras moet bij jou passen en daarom is het belangrijk dat je een matras met zorg uitzoekt. Het juiste matras zorgt ervoor dat jij een goede houding hebt tijdens je slaap en dat je lichaam zich kan ontspannen. Je merkt dat je in de ochtend dan veel energieker wakker wordt en zonder klachten. Uiteindelijk is dat het belangrijkste van een matras.
Materiaal van het matras
Het materiaal waar het matras van is gemaakt, speelt een belangrijke rol bij de nachtrust. Heb jij het altijd erg koud in bed, dan heb jij een matras nodig die de warmte vast houdt. Een matras van latex bijvoorbeeld. Heb jij het juist erg warm? Zorg dan voor een matras die goed ventileert, zoals koudschuim. Lees hier meer over de verschillen tussen koudschuim en traagschuim.
Gevolgen van een slecht matras
Een slecht matras kan meerdere gevolgen hebben:
- te koud of te warm;
- rug- en nekklachten;
- onrustige benen;
- veel transpireren;
- veel woelen en draaien in bed;
- lage rugklachten;
- tintelende vingers en een slechte doorbloeding.
Kom proefliggen en krijg advies op maat!
Wanneer je een matras koopt, zorg dan dat je gaat proefliggen. Trek comfortabele kleding aan. Een lekker zittende broek en trui. Probeer verschillende matrassen en blijf er ten minste tien minuten op liggen. In onze showroom in Breda is proefliggen mogelijk op al onze matrassen!
Wij staan graag voor je klaar, of dit nu voor begeleiding van een aankoop is of een advies voor het kiezen van het beste matras.
Meer blog artikelen
Slaaptips om beter te slapen en te genieten van je nachtrust
11 september 2024
Je nachtrust is van groot belang voor je mentale en fysieke gezondheid. Maar hoe slaap je voldoende in onze wereld van licht, met allerlei afleidingen als televisies, computers en smartphones? Wij geven je 6 praktische tips om beter te slapen
Lees meerWat is de beste slaaphouding?
4 september 2024
Iedereen is anders en daarom heeft iedereen een andere slaaphouding. Misschien denk je er niet zo over na als je naar bed gaat, maar de ene slaaphouding is wel degelijk beter dan de andere. Maar wat is de beste slaaphouding? En hoe kun je jouw slaaphouding veranderen of verbeteren? Zegt je slaaphouding ook iets over jou, of over je relatie? Wij van Slaaploods.nl vertellen je er graag meer over!
Lees meer